Home             Népszerű | Ajánló | Új Linkek | Szavazás
Kategóriák
Autók - Közlekedés
Állam
Család - Társadalom
Egészség - Életmód
Elektronika - Kommunikáció
Gasztronómia
Informatika - Internet
Ipar - Kereskedelem
Játékok - Szabadidő
Jog
Kultúra - Művészet
Média
Oktatás - Tudomány
Sport
Természet - Környezetvédelem
Utazás - Turizmus
Üzlet - Gazdaság

Információ
Link hozzáadása
Webmester
Adminisztráció
Online felhasználó 2
Reklám
Hajdúszoboszló
Szanova Apartmanok

Reklámpiac
Linktár Net
Üllő 
Home > Egészség - Életmód > Betegségek
SubCategories:
None

Links: 105


ARCÜREGGYULLADÁS
http://www.otthonigyogymodok.hu/arcureggyulladas/
Az arcüreget – levegővel teli üregrendszer az orr mindkét oldalán az arc­csontban – rendkívül vé­kony nyálkahártya borítja. Amikor a nyálkahártya be­gyullad és megduzzad, el­zárja azokat a csatornákat, amelyek összekötik az arc­üreget az orrüreggel, és amelyeken át a váladék az orrunkba ürül.

A pangó váladék miatt megnövekvő nyomás fejfájást, orrdugu­lást, sárgászöld orrváladé­kot és (előrehajláskor fokozódó) arccsonti fájdal­mat eredményez. A legfel­jebb 3 hétig tartó arcüreg­gyulladást (akut szinuszitisz) bakteriális fertőzés, megfázás, influenza vagy szennyezett vízzel való érintkezés (úszáskor) idéz­heti elő. Krónikus szinuszitisz orrsövényferdülés, por vagy cigarettafüst okozta irritáció és gombás fertő­zés következtében lép fel.
[Visits: 245|Added: 17 Jun 18 @ 17:26:42] Not Rated! Report Dead Link
ÁGYÉKTÁJI VISZKETÉS
http://www.otthonigyogymodok.hu/agyektaji-viszketes/
Az ágyéktáji - a comb fölött, a nemi szervek, illetve a végbélnyílás környékén jelent­kező - viszketés elsősorban a férfiak körében gyakori. Amennyiben odafigyelünk a higiéniára, ez a panasz könnyedén kezelhető vény nélkül kapható gombaölő szerekkel, az irritációt csökkentő krémekkel, ülőfürdővel, borogatásokkal, valamint a legújabb, haté­kony lemosókkal.

A szeméremtájéki bőrfelület kivörösödését és visz­ketését a Tinea cruris nevű gomba idézheti elő, de a lábgombásodást okozó Tinea pedis is átterjedhet az ágyékra. Kiválthatja to­vábbá élesztőgomba- vagy valamilyen bakteriális fer­tőzés, de egyszerű bőrirri­táció is: az ágyék meleg, nedves terület, ahol gyako­ri a dörzsölődés, így könnyen kialakulhatnak bőr­problémák.
[Visits: 316|Added: 17 Jun 18 @ 17:25:15] Not Rated! Report Dead Link
ÁRPA
http://www.otthonigyogymodok.hu/arpa/
Az árpa vörös, gyulladt, fáj­dalmas duzzanat a szemhéj felső vagy alsó szegélyén; nagyon hasonlít a pattanás­hoz. Akkor alakul ki, ami­kor a szempilla egyik tüszőjét szennyeződés vagy zsír tömíti el, majd bakté­riumok fertőzik meg..

Az árpa általá­ban megduzzad, néhány nap elteltével gennyel telí­tődik, azután kifakad és be­gyógyul. Soha ne próbáljuk kinyomni a gennyet az ár­pából! Az árpa a fertőzés elmúlása után teljesen eltűnik, vagy kisméretű, folyadékkal teli cisztát hagyhat maga után, amely orvosi ellátást igényel. A szemhéj tisztán tartása a legfontosabb.
[Visits: 262|Added: 30 Jul 18 @ 22:38:54] Not Rated! Report Dead Link
BENŐTT LÁBKÖRÖM
http://www.otthonigyogymodok.hu/benott-labkorom/
Főként a nagylábujjon lévő vastag köröm hajlamos be­felé nőni, bőrpírt és fájdal­mat okozva, ráadásul a sé­rült terület könnyen elfer­tőződhet. Néhány ember lábkörme eleve úgy nő, hogy esetükben szinte el­kerülhetetlenül kialakul ez a probléma.
Kiválthatja azonban az is, hogy szűk cipőt vagy zoknit viselünk, illetve nem megfelelően vágjuk le a lábkörmünket. Az olyan rendellenességek, mint a bütyök vagy a kala­pácsujj szintén növelik a lábköröm benövésének valószínűségét.
[Visits: 240|Added: 30 Jul 18 @ 22:36:53] Not Rated! Report Dead Link
CSALÁNKIÜTÉS
http://www.otthonigyogymodok.hu/csalankiutes/
A csalánkiütés allergiás reakció, amely a cukorka nagyságútól a csészealj méretűig terjedő, viszkető, vöröses vagy fehér dudorok, illetve csíkok formájá­ban jelentkezik a bőrön. A foltokat a felszabaduló hisztamin okozza, az a ve­gyület, amelynek hatására az apró bőrerekből folya­dék szivárog a környező szövetekbe.
[Visits: 267|Added: 30 Jul 18 @ 22:32:23] Not Rated! Report Dead Link
ÉGÉSI SÉRÜLÉSEK, FORRÁZÁS
http://www.otthonigyogymodok.hu/egesi-serulesek-forrazas/
Az égési sérülések többsége otthon következik be, ahol általában forró víz, olaj vagy zsír kerül a bőrre. A bőrnek csupán a külső rétegét (a felhámot) érin­tő, első fokú égési sérülés esetén bőrpír és -érzé­kenység, valamint duzzanat jelentkezik…
Nyílt láng és gőz a felhám alatt az irhát is károsíthatja. Az ilyen másodfokú sérülése­ket erősebb fájdalom és hólyagosodás kíséri. A har­madfokú égés eleinte nem fáj, hiszen a bőr teljes egé­szében, az idegvégződések­kel együtt roncsolódik; a bőrfelület elszenesedett, illetve viasszerű. Azonnali kórházi ellátást és kezelést igényel.
Cselekedjünk gyorsan! Még az első fokú égési sérülés is or­vosi ellátást igényel, ha tenyérnyinél nagyobb kiterjedésű. A hámszövetek mélyebb roncsolódása, illetve áramütés okozta sérülések esetén sürgősen hívjunk segítséget! Amennyiben csupán a felső bőrréteg egy kis területe érintett, biztonsággal követhetjük az alábbi lépéseket.
[Visits: 333|Added: 17 Jun 18 @ 17:25:36] Not Rated! Report Dead Link
FEJTETŰ
http://www.otthonigyogymodok.hu/fejtetu/
A fejtetű a leggyakrabban a 4-11éves gyermekek körében fordul elő – de a szüleik számára is jókora megpróbáltatást jelent az elűzése. A viszketés sajnos általában nem korai tünet; jelentkezésekor a tetvek akár már hetek vagy hóna­pok óta jelen lehetnek és elszaporodhattak…

Ezek a mindössze 1 -2 mm hosszú, szárnyatlan rovarok a fej­bőr közelében tanyáznak, a tojásaikat (serke) ott rakják le, és a gazdaszerve­zet vérével táplálkoznak. A serkéből 1 hét alatt fej­lődik ki a rovar. Egyik em­berről a másikra a fejek összeérintésekor, illetve ritkábban a közös fésű, kalap, párna, hajpánt hasz­nálata során kerülhet át. (A meleget és táplálékot biztosító gazdaszervezetet ugyanis kockázatos elhagy­nia, mert így gyorsan elpusztul.)
[Visits: 244|Added: 30 Jul 18 @ 22:36:13] Not Rated! Report Dead Link
FOGÍNYBETEGSÉGEK
http://www.otthonigyogymodok.hu/foginybetegsegek/
A fogainkon ételmaradé­kokból és baktériumokból álló ragacsos filmréteg, le­pedék képződik, amely irri­tálja a fogínyt. Ha fogkefé­vel és fogselyemmel nem távolítjuk el, kemény fog­kővé alakul, amelyet már csak fogorvos tud eltávolí­tani…

Mindezek következ­tében végül megjelennek a fogínygyulladás (gingivitis) tünetei: a fogíny felpuffad, fájdalmassá válik, és fogmo­sáskor vérzik. Kezelés hiá­nyában a fogíny elválik a fogaktól, és az így keletke­zett nyílásokban megtele­pednek a kórokozók. A fo­gak szabadon maradó ré­szei rendkívül érzékenyek. Nem tudunk megszabadul­ni a szájszagtól, fájdalmas fekélyesedés indul meg, a fogaink pedig meglazulnak és kihullanak.
[Visits: 278|Added: 30 Jul 18 @ 22:30:13] Not Rated! Report Dead Link
FÜLBETEGSÉGEK
http://www.otthonigyogymodok.hu/fulbetegsegek/
Ha a fülcsatorna bejára­tánál található háromszög alakú porc benyomásakor szúró fájdalmat érzünk, kö­zépfülgyulladásunk van. Így diagnosztizálhatjuk gyerme­künk fülfájását is, ha megfá­zásos tünetei vannak, lázas, és a füléhez kapkod.

A fülfájás általában a kö­zépfül, a dobhártya mögött elhelyezkedő kis terület gyulladásának a jele. A kö­zépfültől a garat hátsó ré­széig húzódó Eustach-kürt nevű szűk csatorna teszi lehetővé a fülünkön belüli nyomásemelkedés kiegyen­lítődését a külső légköri nyomáshoz, illetve a kö­zépfülben termelt váladé­kok is ezen át jutnak le az orrgaratba. Megfázáskor az orrgaratban kialakuló gyul­ladás miatt megduzzadt nyálkahártya elzárja az Eustach-kürtöt, ezért a vá­ladék nem tud kiürülni, és baktériumok szaporodnak el benne. Ez az igen fájdal­mas állapot gyerekek köré­ben a leggyakoribb.
[Visits: 249|Added: 30 Jul 18 @ 22:36:07] Not Rated! Report Dead Link
GÉGEGYULLADÁS
http://www.otthonigyogymodok.hu/gegegyulladas/
Ha gége­gyulladásunk van, fáj a tor­kunk, és elmegy a hangunk. Ezt az állapotot okozhatja a hangszálak megerőltetése, a hideg, valamilyen vírusos fertőzés, a dohányzás vagy akár allergia, arcüreggyulla­dás, a nyálkahártyát irritáló por, gőz vagy gáz, illetve hörghurut és némely más betegség…
Hangszálaink pihentetésével megelőzhetjük a súlyosabb rendellenességek, vérzés, csomó, polip vagy ciszta kialakulását.
[Visits: 243|Added: 30 Jul 18 @ 22:36:23] Not Rated! Report Dead Link
GOMBÁS FERTŐZÉSEK
http://www.otthonigyogymodok.hu/gombas-fertozesek/
Az élesztőgombák mind­annyiunk szervezetében jelen vannak. Számos más baktériummal együtt a normális bél- és bőrflóra részét képezik. A Candida albicans a bőrön és a nyál­kahártyákon bárhol elsza­porodhat, ha a baktériu­mok közötti természetes egyensúly felbomlik. Ennek kiváltó oka lehet például antibiotikumos kezelés, amely során elpusztulnak a védelmet nyújtó, jótékony baktériumok. A nők több­sége legalább egyszer át­esik hüvelyi Candida-fertőzésen..
[Visits: 254|Added: 30 Jul 18 @ 22:38:47] Not Rated! Report Dead Link
GYOMORÉGÉS
http://www.otthonigyogymodok.hu/gyomoreges/
Arról, hogy a savas gyo­mornedv ne juthasson a nyelőcsőbe, a gyomor és a nyelőcső közötti izom-gyűrű, a gyomorszáj (car­dia) gondoskodik. Ha tehát ez a záróizom nem műkö­dik megfelelően, lehetővé válik a sav felfelé áramlása (reflux), ami égető fájdal­mat okoz…

Bőséges étkezé­sek és egyes élelmiszerek is kiválthatják a rendelle­nes folyamatot. A gyomor­égés kialakulásának való­színűsége nő terhesség alatt, a túlsúlyosak, vala­mint a dohányosok köré­ben, illetve rekeszsérv ese­tén. Egyes gyógyszerek, például az aszpirin, néhány antibiotikum, antidepresszáns és nyugtató mellék­hatásai között is szerepel.
[Visits: 206|Added: 30 Jul 18 @ 22:37:02] Not Rated! Report Dead Link
GYOMORÉGÉS – LELKI HÁTTERE
http://www.otthonigyogymodok.hu/gyomoreges-lelki-hattere/
Amikor egy különösen nehéz problémával foglalkozunk, melyet minden igyekezetünkkel meg kívánunk „emészteni”, étkezéskor túl sok gyomorsavunk termelődik, ami végső soron felfelé tör a nyelőcsövön: egyszóval „megsavanyodunk”.
A felesleges gyomorsav, mely a mellkas és a torok égető érzését okozza, mintegy azon törekvésünk jelképe, hogy a probléma végére járjunk, ugyanakkor világosan jelzi a kínzó zavar miatt érzett ag­ressziónkat, dühünket is. A gyomorégés az epebántalmak és a gyomorfekély kialakulásának előjeleként is felfogható.
[Visits: 230|Added: 20 Sep 18 @ 19:59:59] Not Rated! Report Dead Link
GYOMORHURUT – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/gyomorhurut-lelki-okai/
Függetlenül attól, hogy nem megfelelő táplálékot vagy „emészthe­tetlen érzelmeket” nyelünk-e le, a gyomrunk erre mindig savképző­déssel reagál. Minthogy a gyomorsav a méreg, düh, félelem, agresszivitás és hasonlók megemésztésére nem alkalmas, a „sze­gény éhenkórász” savanyodik meg, azaz agresszív indulatai önmaga ellen fordulnak. A gyomor túlzott savtermelése tehát világosan jelzi, milyen mértékben „savanyodott be” az ember.
[Visits: 225|Added: 20 Sep 18 @ 20:00:15] Not Rated! Report Dead Link
HAJHULLÁS – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/hajhullas-lelki-okai/
A haj évszázadok óta az emberi életerő szimbóluma. A szőke embereknek mintegy 140 000, a barnáknak 110 000, a vörös hajú-aknák közel 90 000 hajszáluk van. Az egészséges hajszál körülbelül 5-7 évig él, ezen idő alatt mintegy 70 cm hosszúra nő, mielőtt kihullana. Az egészséges ember naponta mintegy 70 hajszálat ve­szít.

Mindazonáltal megvan a lehetőségünk arra, hogy megakadá­lyozzuk a haj idő előtti kihullását.
[Visits: 226|Added: 10 Sep 18 @ 17:41:27] Not Rated! Report Dead Link
HASMENÉS – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/hasmenes-lelki-okai/
Szervezetünk kiválasztó rendszere azt a célt szolgálja, hogy megsza­badítson bennünket a haszontalan vagy káros anyagoktól. Normális körülmények között erre azután kerül sor, hogy a táplálékot (azaz a benyomásokat) megemésztettük, s ennek során a számunkra fonto­sat kiszűrtük..
[Visits: 230|Added: 10 Sep 18 @ 17:41:38] Not Rated! Report Dead Link
HÁNYINGER, ÉMELYGÉS
http://www.otthonigyogymodok.hu/hanyinger-emelyges/
Az émelygés és a hányin­ger rendkívül kellemetlen, kínzó érzés, amely gyakran hányással végződik. Bár kézenfekvőnek tűnhet azt gondolni, hogy oka kizáró­lag az emésztőrendszer valamilyen betegsége lehet, ez egyáltalán nem így van.

Az agyban, azon belül is a nyúltvelőben elhelyezkedő hányásközpontot ugyanis négy különböző helyről érkező inger aktiválhatja: a tápcsatornából, az egyen­súlyérző rendszerből, a ké­miai anyagokra érzékeny receptorokból és a felsőbb agyi központokból. Kivált­hatja tehát gyomorrontás, gyomor- és bélhurut, agyrázkódás, szívinfarktus, utazási betegség, a terhességgel járó élet­tani változások, rákos megbetegedések, kemoterápia, gyógyszerek, továbbá egyszerűen csak az undor vagy a szorongás.
[Visits: 236|Added: 30 Jul 18 @ 22:39:08] Not Rated! Report Dead Link
HÁTFÁJÁS
http://www.otthonigyogymodok.hu/hatfajas/
A hátfájást elsősorban a hátizmok meghúzódása, a csigolyák közti porcko­rongok sérülése vagy – el­sősorban idősebb korban -a csigolyák kis ízületeinek elváltozásai idézik elő. Ál­talában néhány napig tartó probléma, de lehet elhúzó­dó, akár munkaképtelensé­get okozó állapot is…

Fájdal­mat válthat ki a helytelen testtartás, a hosszan tartó egy helyben ülés, a meg­erőltető testmozgás vagy akár egy hirtelen mozdulat is. Ugyancsak a gerincet terheli meg a túlsúlyosság és a terhesség is. A stressz szintén szerepet játszhat, de előfordulhat, hogy vala­milyen belső szervi problé­ma kísérő tünete a hátfájás
[Visits: 173|Added: 10 Sep 18 @ 17:41:48] Not Rated! Report Dead Link
HÁTFÁJDALMAK – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/hatfajdalmak-lelki-okai/
A gerincoszlop tartást és támaszt nyújt a testnek, segítségével egyenesedünk fel. A hátfájdalmak tehát a lelki magatartással, belső támasszal és egyenességgel függnek össze. A gerinctájékon jelent­kező problémák többnyire mindig lelki túlterhelésre utalnak, amiről gyakorta nem akarunk tudomást venni.
[Visits: 175|Added: 10 Sep 18 @ 17:41:59] Not Rated! Report Dead Link
HERPESZ KIALAKULÁSÁNAK – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/herpesz-kialakulasanak-lelki-okai/
A herpesz a bőrbetegségek egy típusa, melynek során az arcon, az ajkakon vagy a nemi szerveken apró, folyadékkal teli, viszkető hólyagocskák jelennek meg. Ezek a hólyagocskák egyértelműen valamilyen belsőleg fennálló konfliktusra utalnak. Egy elfojtott, felszín alatt szunnyadó probléma külső kiváltó tényező hatására „belobbant”, s most feldolgozásra vár.
[Visits: 182|Added: 30 Jul 18 @ 22:35:32] Not Rated! Report Dead Link
[1] 2 3 4 5 6
Google PageRank kijelző: CamelPark SEO tools
Linktár Network
Magyar
Linkgyujtemény